Šest tipů, jak napsat nejlepší CV a získat práci Tipy a rady

Zaměřte se na informace, které ukáží vaši vhodnost pro danou roli. Praxe by měly korespondovat s pracovní pozicí, o kterou usilujete. Jednotlivé pozice pak mají obsahovat celý název či jméno zaměstnavatele, období zodpovědné hraní hazardních her (stačí rok a měsíc), název pracovní pozice a náplň práce. Představení v životopisu by mělo poskytnout dostatečný přehled o vašem profesním profilu, aniž by bylo příliš dlouhé nebo obsahovalo zbytečné informace.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Tyto údaje nejsou pro většinu pracovních pozic relevantní a jejich uvedení může zvýšit riziko zneužití. V některých zemích je dokonce nezákonné požadovat některá z těchto dat v rámci náborového procesu. Ideálně takové, které souvisí s vaší prací, ale i díky koníčkům mimo obor vaší poptávané práce můžete prokázat svou všestrannost a otevřenost novým věcem. V každém případě buďte struční a konkrétní, místo toho, abyste napsali „sport“, napište „fotbal, tenis, plavání“ nebo místo „hudba“ napište „hra na kytaru, poslech jazzu“. I tak je dobré tuto informaci do životopisu uvést, aby potenciální zaměstnavatel měl představu o vašem dosavadním vzdělání.

Práce s klíčovými slovy v CV

Případně připojte odkaz na svůj LinkedIn profil, který můžete vyšperkovat do nejmenších detailů. V životopisu uvádějte to hlavní, podstatné a relevantní. Narozdíl od motivačního dopisu, průvodní dopis by měl být nedílnou součástí životopisu. Je to v podstatě stručný doprovodný text, který vkládáme nejčastěji do těla e-mailu nebo do formuláře k žádosti o zaměstnání. Vypadalo by velmi neprofesionálně, kdybyste firmě poslali prázdný e-mail pouze s přílohou vašeho životopisu.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Není dobré rozesílat jeden stejný životopis na všechny inzeráty. Mezi běžnými kandidáty budete jedni z mnoha, ale pokud vyniknete, je to jako pootevření dveří. Poté co se ve Vašem životopise objeví všechny základní body, jsou zde ještě další tipy, které stojí za zvážení. Součástí životopisu může být i proklik na osobní web či profesionální práce, kterými se chcete prezentovat. Pokud přesně nevíte, jak na to, nebo si svůj profesní životopis potřebujete po delší době aktualizovat, podívejte se na rady, co napsat do jednotlivých částí. Přinášíme vám pár tipů pomocí vzoru takříkajíc dokonalého životopisu.

Jak napsat životopis v angličtině

Zašleme Vám e-mail s odkazem pro nastavení nového hesla. Stáhněte si aktuální mzdový průzkum pro letoční rok a získejte informace o trendech v konkrétních sektorech a úrovních mezd nabízených na jednotlivých rolích. Fanoušek architektury a urbanismu, historie, zeměpisu. Vždy rád psal, ať už vlastní blog, nebo technickou dokumentaci. Programováním se živil na volné noze, ve startupech, v korporátu.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Odpověď na otázku, zda byste do svého CV měli umístit souhrn či profil, rozhodně zní ano! S výjimkou USA a Kanady se životopisu často obecně říká CV (curriculum vitae). Ať této části textu říkáte souhrn životopisu nebo souhrn CV, jde v zásadě o tentýž prvek, který sleduje stejné cíle. Ve svém profesním životě nic nevynechávejte, nebude trvat dlouho a personalista se vás na mezeru ve vašem životopise zeptá.

Příliš mnoho osobních informací

Během této doby jsem získala řadu dovedností a znalostí, které mě kvalifikují pro danou pozici. Nalaďte se na firmu a dejte jí najevo, že vám záleží na tom pro ni pracovat. To mimo jiné dokážete tím, že jste si o společnosti profil nastudovali informace. Využijte internetové zdroje a v motivačním dopise zmiňte skutečnost, která se ve společnosti nedávno stala, a vás oslovila. Dále se věnujte svým silným stránkám a doplňte je konkrétními případy.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Žáci musí být již předem seznámení s tvorbou klasického životopisu (CV). Tento fakt usnadňuje žákům představu, k čemu slouží pracovní sociální síť LinkdeIn a jak jí ve svém osobním životě využít. Je to místo, kde můžete nejen najít nové uplatnění a pracovní příležitosti, ale také si vytvořit vlastní profesní identitu a síť kontaktů. Podívejte se spolu s námi na to, proč byste měli být na LinkedInu, ale také na to, jak si snadno vytvoříte zajímavý a atraktivní profil. Běžně takový dokument představuje shrnutí dosavadního vzdělání, zkušeností, schopností a úspěchů, shrnutých do stručných faktů, čemuž říkáme strukturovaný životopis.

Schopnosti a dovednosti

Na LinkedIn profilu můžete také najít sekce, jako jsou osobní zájmy, Groups, Following, atd. Pokud najdete společnou aktivitu, jste napojení na stejnou osobu, či studium na stejné škole, můžete se o tom při vhodné příležitosti zmínit. Pomůže Vám to navázat s manažerem osobní vztah a odlišit se tak od ostatních kandidátů. V dnešní době mnoho společností využívá automatizované systémy pro filtrování životopisů.

jak vytvořit dobrý profil životopisu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *